Apollo Transport Løbehjul Ruller fra Konkurrenterne


Det er ikke tilfældigt at Apollo på rekord tid har udfordret etablerede mærker på det europæiske marked - og vokser med rekord fart.

Efter Apollo i mange år at have fokuseret på at lave longboards, har det hæderskronede mærke, kastet sig over at producere andre skate artikler.

Vi kigger i denne artikel, på hvordan Apollo Phantom 200 mm Løbehjulet klarer sig i sammenligning med f.eks et My Hood 200 mm løbehjul og et

Hangup Recreational 205.
Test af 3 løbehjul og prissammenligning


Testen her, har på ingen måde til hensigt at nedgøre de enkelte mærker. Den skal mere, ses som et objektivt forsøg på at belyse - de tanker som forbrugeren selv gør sig - når de sidder bag skærmen og kigge på de enkelte mærker.

Lad os starte med at kigge på hvad de koster:
Hangup: 699 kr
My Hood: 549 kr
Apollo: 599 kr.
Med andre ord, bør man som kunde kunne forvente (kun set udfra prisen) at Hangup må være bedre end de to andre løbehjul.
Det kigger vi på nu.


Alsidig styrhøjde:

Når man skal køre på transport løbehjul, er det afgørende at man kan stå med en rank ryg. Det er klart mest behageligt.
Tabellen her, viser det interval de enkelte løbehjul kan højde justeres efter:

Hangup: 85-95
My Hood: 88 - 97
Apollo: 92-105
Apollo løbehjulet, har fokuseret på et styrhøjde som både kan være til gavn for børn og voksne.
Til gengæld har Hangup den fordel, at det har en lavere styrhøjde end de to andre. Herved kan selv mindre børn have glæde af det.
Dog, skal man have sig for øje, at børn trods alt skal have en vis højde før de kan køre på et løbehjul som har 200 mm hjul. Derfor vurderer vi, at Apollo har valgt et godt "interval" for styrhøjden - så man netop rammer de større børn og voksne (som jo netop er den målgruppe der skal køre på dem).

Netop styrhøjden, er et punkt vi fokuserer meget på. Når store børn og voksne skal køre - er det nødvendigt med HØJ styrhøjde. Når Apollo Phantom når op i de 105 cm kan selv højde personer på 190 cm køre på det.
Det gør Apollo til et åbenlyst valg.

Bæresele er med i pakken
Apollo løbehjulet, er udstyret med en bæresele / rem - som gør det let for dig at bære løbehjulet (når det er foldes sammen). Perfekt til pendlere / eller skolebørn.
Absolut en fordel, at løbehjulet kan bruges og bæres som en taske.
På både et Hangup og My Hood - følger remmen ikke med.

Perfekt greb
Apollo har valgt håndtag med ergonomisk greb af gummi. De fleste andre løbehjul har nemlig skumhåndtag. Når du kører med Apollo løbehjulet - har du således både et godt håndgreb. Men lige så vigtigt, suger håndtagene ikke fugt (så de går i stykker). Hermed har du en langt længere holdbarhed på håndtaget.

Du kører hurtigere på Apollo
Det som gør at løbehjulet, ruller godt - er hvor godt kuglelejet er i hjulet. Jo højere tal jo bedre. Apollo løbehjulet er udstyret med ABEC-9 kuglelejer, hvor både Hangup og My Hood har ABEC-7. Altså ruller du langt bedre på Apollo, og det betyder i praksis - at du skal skubbe fra langt færre gange - kan opnå højere fart - og i det hele taget vil løbehjulet have en længere holdbarhed fordi det er bedre leje det er udstyret med.

Bare lettere at folde sammen
Apollo phantom er udstyret med et "one click system", som gør du bare skal trykke ET sted for at lukke / folde løbehjulet. Dette er yderst relevant for personer som pendler / eller skolebørn - som måske dagligt skal lukke løbehjuelt sammen.

Vores konklusion er derfor:
Et Hangup løbehjul koster typisk 100 kr mere end Apollo.
Vælger du kan købe et Apollo, sparer du altså både penge, får et løbehjul som både ruller bedre, har bedre køre egenskaber fordi du også holder bedre fast - og endelig kan købes i 8 forskellige farve kombinationer.

Det er vores opfattelse, at Apollo løbehjulet burde koste mere end de to andre løbehjul - og koster det det samme - bør dit valg falde på Apollo.